Stil, flärd och sann glädje

5 skäl till att inte köpa taktält

Biltält är en trend och det kan verka hur bra som helst att ha ett tält för bilens tält. Om du kan åka ut och campa med bilen och sova på taket i ett skönt taktält så spar du ju en massa utrymme och även pengar för att hyra stuga. Detta blir perfekt när du vill ha flexibilitet för när du tar semester. Att sova på bilen i ett taktält ger en massa frihet fast allt är inte guld och gröna skogar med lösningen.

Här är 5 skäl till att inte köpa biltält som du bör vara medveten om innan du beställer. Om du ändå tycker att det verka som en smart sak att göra så har du åtminstone koll på vad du kan bli missnöjd med. Eller så kan du försöka hitta ett biltält som inte har följande minus.

1. Den förbaskade stegen…

Det här är något som många som testar biltält blir irriterade på. Många biltältsmodeller har stegar som ska skruvas ihop och som kan bli kluriga att få till. Om stegen inte sitter som den ska blir den ranglig och svår att använda. Stegen kan vara svår att sätta ihop. Det kan sluta med att du får hoppa ner från biltaket för att få ordning på den förbaskade stegen. Kolla om du kan få en teleskopstege för biltältet. Det är mycket bättre!

2. Begräninsningar för campingplats med taktält

Med biltältet på bilens tak så kommer du att campa där bilen kan stå. Det betyder att du inte får din sovplats precis vid sjöns kant då vägen du kan köra på slutar 50 meter längre bort. Det här kanske inte spelar så stor roll för dig men det beror ju också på var du kommer att ställa bilen. Ibland blir det ju vidunderling utsikt även från en parkeringsplats eller vägkant där du kan slå upp tältet på biltaket.

En lösning är att ha ett vanligt tält med dig om detta sker och du känner att du helst sover lite närmre utsikten.

vanligt tält

3. Slå upp biltakstältet

Det är ganska vanligt att det tar tid att slå upp biltakstältet. En del tycker att det tar för lång tid att få det hela på plats. Om du har en bil med hög höjd är det inte så enkelt att komma åt. Har du en lägre bil är det inte lika knepigt.

En lösning är att välja ett taktält som du inte måste veckla upp och montera från grunden. Det finns så kallade hard top taktält för bil som är mycket snabbare att få på plats.

4. Förvaring av taktältet

Taktält för bilar väger mer än vanliga tält och de tar mer plats. En del väljer att låta tältet sitta på bilen i alla lägen för att det inte är smidigt att förvara det då det inte används. Det är ju något som kan leda till att du drar mer bensin då du kör. Det här kanske inte kan ses som världens största problem och du kan finna lösningar. Men var medveten om att taktälten för bilar inte är lika enkla att packa ihop och förvara som vanliga tält är.

5. Insekter på tältöverdraget

När du kör bil får du insekter på vindrutan och samma sak händer med ditt taktält om det sitter på taket. Överdraget blir snabbt fullt med smuts och insekter och måste hållas rent. Det här tar lite energi och kraft och är något du ska tänka på.

Var förberedd på att du får rengöra tältet på taket av bilen vid varje campingtillfälle om du vill att det ska förbli fräscht att använda!

Lösningen är förstås att du har ett bra överdrag och att du använder det ordentligt så att du kan göra rent själva överdraget hellre än att hela tiden hålla på och skälja tältduk!

biltaktält